Jooga

Opetan hathajoogaa, johon kuuluvat monipuolisesti kehon hyvinvoinnista huolehtivat liikkeet (asana ja vinyasa), hengityksen havainnointi liikkeessä ja pysähdyksissä, erilaiset hermostoon vaikuttavat hengitysharjoitukset, keskittymis- ja rentoutusharjoitukset, äänenkäytön tunnustelu sekä meditaatioharjoitteet niistä kiinnostuneille.

Olen opiskellut hathajoogaopettajaksi joogakoulu Shantissa v. 2018  (YIN 200h opettajakoulutus) ja täydentänyt osaamistani yksilöllisen joogaterapian opinnoilla Breathing Deeply Instituutissa (USA) kansainvälisen joogaterapialiiton sertifioimasa koulutusohjelmassa. Lisäksi olen opiskellut svastha-joogaterapiaa fysioterapeuttien ja joogaopettajien Iia Lappalaisen ja Emma Slown kursseilla. Raskausajan joogan opettamiseen olen perehtynyt osana näitä opettajakoulutuksia v. 2018 ja 2021. Olen opettanut hathajoogaa vuodesta 2018 mm. Helsingin kaupungin asukastaloilla ja Fitness 24/7 kuntosaleilla. Vuoden 2023 olin äitiyslomalla.

Kehoa ja mieltä lempeästi käsittelevään joogaopetukseeni vaikuttavat myös muut elämäntaidolliset harrastukseni: 30 vuoden kokemus suomalaisesta naisvoimistelusta, musiikin tutkimus, suomalainen luonto, ydinshamanismi, perinteeseen sitoutumaton meditaatioharjoittelu sekä äitiys. 

Näen nykyajan joogan elävänä prosessina, jossa jokainen voi etsiä itselleen sopivan, terveyttä ja tyytyväisyyttä kussakin elämänvaiheessa mahdollisimman hyvin ylläpitävän harjoituksen. Hathajoogassa nautimme joogasta kiireettömästi ja omaan olemukseen uteliaasti suhtautuen. Saatamme huomata, miten elinvoima ja vapaa liikkuvuus joogaharjoituksen myötä lisääntyvät ja stressireaktiot vähenevät. Löydämme paikkamme kehossa ja katselemme maailmaa rehellisesti sydämestä käsin.

Saisinko toimia sinun oppaanasi ja kanssakulkijanasi joogan maailmassa? Lämpimästi tervetuloa yksilö- tai ryhmätunnille kokeilemaan, mitä jooga sinulle voisi olla!

Kevätkauden 2024 ryhmätunnit:

Hathajooga: Maunulan ala-asteen yläsali, tiistaisin klo 20-21. 

Flow gym: tanssillinen voimistelutunti, Maunulan ala-asteen yläsali, tiistaisin klo 19-20.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot: https://maunulannv.sporttisaitti.com 


Yksilöllistä hathajoogaa

 • Haluatko tutustua joogaan turvallisesti juuri sinulle sopivien harjoitusten avulla?
 • Tuntuuko, että haluaisit paljon tarkempaa tai syvällisempää joogaohjausta kuin ryhmätunneilla on mahdollista antaa?
 • Haluatko joogata juuri sinulle sopivana aikana?

Jos vastasit johonkin näistä kyllä, suosittelen yksilöllistä joogatuntia. Sen voit varata suoraan minulta: lähetä viesti osoitteeseen  sannaminttu@gmail.com ja sovitaan aika. Tunnilla keskityn sinun joogaasi: opetan toiveen mukaan leppoisaa tai dynaamista joogaa, vaikkapa selän hyvinvointiin tai faskialinjoihin keskittyvää joogaa, rauhoittavaa, energisoivaa tai keskittymiskykyä lisäävää joogaa, tai ihan vain joogaa. Huolehdin asanan linjaukseen ja hengityksen kulkuun liittyvistä seikoista ja teen harjoituksesta kaikin puolin mahdollisimman sopivan juuri sinun tähän hetkeesi.

Tunti voi olla yksittäinen opastustunti tai viikoittainen harjoitus. Myös pariskunnille tai ystävyksille!

Joogatunnit pidetään joko työhuoneellani osoitteessa Männikkötie 5 tai kotikäyntinä (jos olet käynyt aiemmin tunnillani).

Joogan yksityistunti 70€ / 70 min (1-2 hlö)

Joogaterapia

Toivotko joogasta pysyvää apua johonkin tiettyyn kroonistuneeseen vaivaan? Joogaterapia voi auttaa.

Joogaterapiasta voi saada apua esimerkiksi pitkittyneeseen stressiin ja sen aiheuttamiin oireisiin, univaikeuksiin, kroonisiin kipuihin, ahdistuneeseen tai masentuneeseen mielialaan, haitalliseen ylipainoon tai tuki- ja liikuntaelinvaivoihin. Mikä tahansa jatkuvasti elämänlaatua heikentävä tila saattaa olla syy yksilöllisen joogaohjelman laatimiseen. Joogaterapeutin kanssa tehtävän joogaohjelman tarkoitus ei ole korvata lääketieteellistä hoitoa, fysioterapiaa tai psykoterapiaa, vaan sen avulla voi tukea omaa terveyttään ja toipumistaan parhaalla mahdollisella tavalla. Mikäli sinulla on jokin diagnosoitu sairaus ja siihen liittyviä rajoitteita, suunnittelen joogaohjelman sen mukaisesti.

Joogaterapian keinoina ovat sopivat joogaliikkeet, hengitysharjoitukset, ääniharjoitteet, tietoisen läsnäolon tai meditaation harjoitukset ja syvärentoutus.

 • Ensimmäisellä käynnillä kartoitetaan asiakkaan tarpeet. Niiden mukaan suunnitellaan kotona säännöllisesti tehtävä oma joogaharjoitus, jonka opettelemme yhdessä huolellisesti.
 • Saat mukaan selkeät ohjeet tähän kotona tehtävään päivittäiseen n. 15 minuutin joogaharjoitukseen.
 • Toinen käynti on 2-3 viikon kuluttua. Muokkaamme joogaharjoitusta tarpeen mukaan ja opettelemme uutta.
 • Kolmas käynti on 2-4 viikon kuluttua toisesta käynnistä. Muokkaamme joogaharjoitusta tarpeen mukaan niin, että voit jatkossa sen avulla parhaalla mahdollisella tavalla ylläpitää terveyttä ja hyvää oloa.
 • Käyntejä voidaan jatkaa tarpeen mukaan.

Ensikäynti 1,5h / 80€
Seuraavat käynnit 60 min /65€

Varaa aika joogaterapiaan lähettämällä viesti otsikolla joogaterapia: sannaminttu@gmail.com. Kerro viestissä pääasiallinen elämänlaatuasi haittaava asia ja toivomasi aika ensitapaamiselle.

Joogaa työpaikalle:
iloa ja rentoutta talveen!

Tilaa viikoittainen joogatunti työpaikallesi - se on helppo ja mukava tapa tuoda hyvinvointi osaksi työyhteisön arkea.

Työpaikkajooga

 • antaa ihanan yhteisen hengähdystauon työviikkoon
 • vetreyttää ja availee kehoa
 • rauhoittaa mielen ja parantaa keskittymiskykyä
 • opettaa ylläpitämään hyvää seisoma- ja istuma-asentoa
 • ennaltaehkäisee tuki- ja liikuntaelinvaivoja
 • vähentää stressiä
 • parantaa kehon ja mielen palautumiskykyä.

Ohjaan työporukallesi toiveiden mukaan

 • lempeästi niveliä voitelevan, kehoa availevan, lihaksistoa tasapainottavan ja hermostoa rauhoittavan joogahetken
 • dynaamisen ja energisoivan, keskittymiskykyä parantavan joogatunnin
 • tai toiveiden mukaan tehdyn harjoituksen: esimerkiksi erityisesti niska-hartiaseutua ja lonkankoukistajia avaavan, selän hyvinvointia parantavan joogaharjoituksen.

Jutellaan ja sovitaan, mikä sopisi juuri teille!

Työpaikkajoogaan tarvitaan teidän puoleltanne tila, johon osallistujat mahtuvat mukavasti, sekä jokaiselle osallistujalle oma joogamatto tai jumppa-alusta. Aiempaa kokemusta joogasta ei tarvita.

Joogatunti Helsingin alueella alle 10 hlö ryhmille 60€ / h + alv 10%
Joogatunti Helsingin alueella yli 10 hlö ryhmille 80€ / h + alv 10%

Tilaa minulta yksittäinen tai viikoittainen joogatunti työpaikallesi pääkaupunkiseudulla: 050-3078565 /  sannaminttu@gmail.com